Cursus Boekhouden

'Vliegende start met je boekhouding'

Ben jij een startende ondernemer en wil jij straks vol zelfvertrouwen je eigen boekhouding en btw-aangifte doen? Leer met deze uitgebreide cursus alle ins en outs die jij moet weten. Creëer overzicht en weet precies welke belastingregels voor jouw onderneming van toepassing zijn

cursus boekhouden

Stel je jezelf deze vragen?

Waar moet ik beginnen?

Als startende ondernemer krijg je te maken met veel regels. Welke zijn voor mijn onderneming van toepassing? Pas ik deze allemaal goed toe? Vergeet ik niet een hele belangrijke regel? Hoe houd ik overzicht over mijn boekhouding?

Klopt de boekhouding wel?

De boekhouding is vooral in het begin soms een doolhof. De kosten die ik geboekt heb, zijn deze op de juiste manier verwerkt? Mag ik de btw zakelijk terugvragen? Of is dit toch privé? Waar moet ik verder aan denken om de boekhouding volledig te krijgen?

Laat ik eventuele belastingvoordelen liggen?

Natuurlijk wil je optimaal profiteren van alle voordelen die bestaan bij de Belastingdienst. Ken ik wel alle voordelen? Laat ik onbedoeld belastingvoordeel liggen? Kan ik nog belasting besparen? Bij wie kan ik terecht voor tips?

Dit wil jij als startende ondernemer!

Tijd besparen en vol zelfvertrouwen zelf boekhouden

Boekhouden geeft je geen stress meer en je hebt de financiële administratie perfect in orde! Je weet precies hoe de boekhouding in elkaar steekt. Je werkt efficiënter omdat je weet wat je doet. Hierdoor houd je tijd over voor waar je goed in bent, ondernemen!

Belasting besparen

Jij kent alle regels en de Belastingdienst heeft geen geheimen meer voor je. Je maakt optimaal gebruik van alle belastingvoordelen voor meer winst. Bespaar op de belasting en zorg dat je minder tijd en geld kwijt bent met je succesvolle onderneming.

Geld besparen op een boekhouder

Jij bent in control! Een bezoek aan een boekhouder staat niet gepland in de agenda want je kunt helemaal zelf boekhouden. Je hebt de juiste hulp binnen handbereik en na het volgen van deze uitgebreide cursus heb je meer geld over voor je onderneming. 

Dan is deze cursus wat voor jou!

Inhoud cursus:

Module 1 Ondernemen

Module 2 Administratie

Module 3 Omzetbelasting

Module 4 Boekhoudpakket

De cursus ‘Vliegende start met je boekhouding’ zal worden afgewisseld met video’s, teksten en opdrachten. Je kunt zelf bepalen of je de informatie wil bekijken en beluisteren of dat je het liever alleen leest. In de cursus leg ik je alle benodigde informatie in begrijpelijke taal uit. De informatie wordt afgewisseld met een quiz en opdrachten. Hierdoor weet je zeker dat je de opgedane informatie ook gelijk kunt toepassen!

Gebruik je al een ander boekhoudpakket? Geen probleem! Je bent niet verplicht met E-boekhouden te werken. De boekingen die ik laat zien zijn ook te maken in andere pakketten. 

cursus boekhouden

Tevreden klanten:

Dit kan jij na het volgen van de cursus:

 • Alle regels over ondernemen vertellen en toepassen

  Na het volgen van module 1 heb jij overzicht over alle regels die de Belastingdienst heeft bedacht. Je weet precies welke voordelen er bestaan voor (startende) ondernemers. Je weet ook wat je moet bijhouden voor de inkomstenbelasting en hoe je hierdoor belasting kunt besparen.

 • Zonder stress zelf de boekhouding doen

  In module 2 leg ik je uit hoe je moet boekhouden. De vaktermen die jouw boekhouder of accountant gebruikt, is voor jou geen geheimtaal meer. Ik leg alle informatie in een begrijpelijke taal uit. Ik laat je veelvoorkomende boekingen zien maar ook de bijzondere boekingen. Boekingen die vaak fout gaan bij ondernemers staan niet in jouw woordenboek.

 • Zelf alle btw-aangiften doen

  In module 3 gaan we aan de slag met de btw-aangifte. Je leert wat de verschillende rubrieken inhouden en daarna ga je zelf aan de slag. Ik laat je zien hoe je de btw-aangifte berekent en de aangifte invult. Je doet gelijk mee. Elke keer wanneer je de btw-aangifte doet, kan je de module terugkijken. Ik leg tot slot de bijzondere btw-situaties uit, bijvoorbeeld wat je moet doen wanneer je transacties binnen of buiten de EU verwerkt.

 • Aan de slag met een boekhoudpakket

  Omdat ik zelf positieve ervaringen heb met het programma E-boekhouden, laat ik je in module 4 dit programma zien. Ik loop met je door alle functies binnen E-boekhouden en laat je zien hoe je alles zelf inricht. Om ervoor te zorgen dat je straks tijd over houdt, laat ik je ook zien hoe je zoveel mogelijk kan automatiseren in E-boekhouden.

online boekhouder
online boekhouder

Ik ben Jenka, het brein achter Wicherson Administratie

Het is mijn doel om startende ondernemers te helpen met de boekhouding zodat zij zelfstandig en zelfverzekerd van start gaan. Ook ik ben een startende ondernemer geweest dus weet uit eigen ervaring hoeveel er op je afkomt in de beginperiode. Het is belangrijk om alles van begin af aan in orde te hebben zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt als startende ondernemer heel veel zelf, zolang je maar weet wat je doet.

Mijn administratiekantoor is laagdrempelig en je kunt bij mij terecht voor al jouw hulpvragen. Ik ben gevestigd in Friesland en help ondernemers door heel Nederland. Op cijfertjes ben ik dol en momenteel ben ik bijna afgestudeerd als accountant. Ondernemen is echt mijn passie en ik word blij van alle tevreden klanten die je zijn voorgegaan. Ben je enthousiast geworden en wil je dat ik je help? Klik dan nu op onderstaande link.

Cursus

Alleen de cursus volgen
147 excl. btw
 • Online leeromgeving

Membership

Van mijn online community
27 excl. btw per maand
 • Online leeromgeving
 • Gratis te volgen in de community

Veelgestelde vragen

Wanneer je kiest voor de eerste optie, de cursus, neem je alleen de cursus af. Je hebt 3 maanden toegang tot de cursus.

Is deze investering te groot? Dan kun je ook lid worden van mijn community. Daar zit de cursus bij inbegrepen.

In de online community kun je terecht met al je vragen. Hierin vind je allemaal relevante informatie over belastingen, boekhouden en ondernemen. Iedereen kan een topic openen dus je kunt van elkaar leren. Ik kom uiteraard zo snel mogelijk terug op je vraag. Wil jij liever live een vraag stellen? Maandelijks organiseer ik een Q&A waarin je met al je vragen terecht kunt. Daarnaast kun je meedoen aan een gezamenlijk moment voor de boekhouding. Dan krijg je begeleiding van mij en gaan we samen met de online community je administratie bijwerken. Zo kun je mij direct een vraag stellen, kun je gelijk door en heb je een goede stok achter de deur om maandelijks jouw administratie bij te werken. 😉

Per kwartaal komt er ook een groepsmoment om samen de btw-aangifte te doen. Zo wacht je niet tot de laatste dag van de maand. Dit doen wij op tijd samen. Je kunt direct terecht met al je vragen. Daarna rond je je aangifte af en dien je hem in bij de Belastingdienst. Ik organiseer per kwartaal twee momenten, één keer op een avond en één keer overdag. In maart en april organiseer ik gezamenlijke momenten om de aangifte inkomstenbelasting te doen.

Je kan direct starten met de cursus zonder begeleiding. Je ontvangt na het afrekenen van de cursus gelijk de inloggegevens in je mailbox.

Ja zeker! Ik leg je in de cursus uit hoe een boekhoudpakket werkt. Heb je al een ander boekhoudpakket i.p.v. E-boekhouden? Geen probleem! Ook dan kun je de cursus volgen.

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stuur mij dan gerust een e-mail: jenka@wichersonadministratie.nl, ik kom zo snel mogelijk terug op je vraag! Ook ben ik 24/7 bereikbaar via Whatsapp.

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stuur mij dan gerust een e-mail: jenka@wichersonadministratie.nl, ik kom zo snel mogelijk terug op je vraag!

Wicherson Administratie – Bûgel 7, 8465RW Oudehaske – 77038851