Mijn mening over geld

In deze blog ga ik het me je hebben over geld. Want geld, dat is toch nog wel een dingetje. Geld is toch vaak nog een beetje vies. Een beetje arrogant, en dat is zo zonde.

Ik spreek heel veel ambitieuze LEUKE vrouwelijke ondernemers. En de één is wat ambitieuzer dan de ander, en dat is helemaal oké. Ik vind het zo leuk om mijn klanten te upliften tijdens een Winst Baas VIP Dag bijvoorbeeld. Zij zijn tot nu toe allemaal ingesteld zoals ik, we houden van ons werk, maar we willen ook graag geld verdienen. We hebben grote doelen en de mooiste toekomstbeelden komen voorbij. Of dat nou betekend dat we over 5 jaar nog hetzelfde wonen, of met een eigen kantoor, of met een grote SUV voor de deur, we hebben allemaal dromen.

En toch zal je een ondernemer niet snel horen praten over haar dromen. Waarom niet? Is dat dan arrogantie? Bang voor een oordeel?

Jaren geleden dacht ik nog niet zo zoals nu. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.

Geld verdienen was alleen iets voor diehards, ambitieuze workaholics.

Nu ben ik zelf vrij ambitieus en ik weet zeker dat er mensen zijn die mij een workaholic zouden kunnen noemen, maar toen dacht ik niet dat veel geld verdienen aan mij besteed was.

Niet dat ik nu op dat punt ben, maar ik durf nu wel te zeggen dat dat iets is wat ik nastreef.

En zoals ik eerder al zei, geld is niet het doel, maar een middel. Een middel om mooi te wonen, stukjes van de wereld te zien en vrijheid te ervaren. En dat hoeft niet te betekenen dat het ook véél moet zijn.

Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal niet voor niks aan het werk, toch? We zijn allemaal werkzaam voor ons eigen bedrijf. En dat bedrijf BEN jij, maar het staat tegelijkertijd los van jou. Want, een bedrijf moet financieel winstgevend zijn. Een bedrijf moet haar personeel loon kunnen uitbetalen. Heb je een eenmanszaak? Dan ben jij in dit geval het personeelslid wat een salaris wilt!

We hebben allemaal grootste dromen en we willen leuke dingen doen. Of dat nou het supporten van familie is of omdat je 4x per jaar op vakantie wilt.

Ikzelf zou het fantastisch vinden als ik dieren zou kunnen helpen. Ik zou super graag een klein huisje willen met wat grond eromheen. Ik zou zo graag dieren zoals katten en paarden daar opvangen en een beter leven geven.

Heb jij daar wel eens over nagedacht? Wat jouw grote droom is of wat jij graag zou willen over 5 jaar? Waar woon je? Met wie woon je? Heb je misschien al kinderen? Begin je ‘s ochtends met yoga en een uitgebreid ontbijt of breng je de kinderen naar school? Stap je in de auto naar je eigen kantoor of werk je vanuit huis? Stuur je een team van mensen aan of doe je alles nog steeds in je uppie?

Wil jij weten hoe je met geld je grootste dromen kan behalen en kan groeien met jouw bedrijf? Dan heb ik goed nieuws voor je.

Maandag 14 november ga ik van start met het programma Plan Your Profit. In dit programma van 3 maanden nemen wij jouw financiën onder de loep! We gaan ervoor zorgen dat je meer inzicht krijgt, een supersterk aanbod hebt staan, een financieel plan opstellen waarmee je gaat groeien met jouw bedrijf en we maken een killer actieplan zodat jij die doelen gaat halen.

Hoe werkt dat dan praktisch? Elke 2 weken krijg je van mij een opdracht. Die je ga je maken en ik geef jou feedback. Je doet het dus niet alleen!

De eerste 5 aanmeldingen kunnen een gratis Kickstart claimen t.w.v. € 299!

online boekhouder

Hi!

Ik ben Jenka. Ik help jou graag met al je vragen op het gebied van boekhouding en belastingzaken!

Instagram

Kom bij de boekhoud community!

Download het 'Grip op je cijfers'-pakket voor maar € 27!

Misschien vindt je dit ook interessant: