Een positieve money mindset creëeren, zo doe je dat!

Heb je al eens gehoord van de term ‘Money Mindset?’

Jouw Money Mindset is de manier waarop jij naar geld kijkt en op basis daarvan handelt.

Heb je aan het einde van de iedere maand bijvoorbeeld geld tekort en speelt geld een negatieve rol in jouw leven? Dan heb je een negatieve money mindset.

Vaak ontstaat een negatieve money mindset door ervaringen uit het verleden. Hadden je ouders geen geld om op vakantie te gaan? Moest er aan aan het einde van iedere maand altijd krap geleefd worden omdat het geld op was? De kans is nu ook groot dat jij heel zuinig met jouw geld om gaat.

Maar hoe creëer je dan een positieve money mindset? Ik geef je een aantal praktische tips die je direct kan toepassen!

Bewust worden van jouw money mindset

 Als je jouw money mindset wilt veranderen en een positieve money mindset wilt creëeren begint dit allemaal met bewustwording. Denk na over hoe jij over geld denkt en welk gevoel geld je geeft. Welke gedachte komen in je op als je nadenkt over geld en waar komen deze gedachten vandaan?

Onderzoek of je gedachten over geld kloppen

Onderzoek of de gedachten die je hebt over geld, ook daadwerkelijk kloppen. Moet je bijvoorbeeld écht keihard werken om veel geld te verdienen?

Bedenk een nieuw doel.

Wat wil je bereiken met meer geld? En vooral waarom wil je dit? Meestal is veel geld verdienen niet het doel, maar ligt er nog een doel achter. Bijvoorbeeld, ik wil meer geld verdienen zodat ik de wereld over kan reizen samen en nieuwe culturen kan ontdekken.

Laat je gedachten je helpen

Om een positieve money mindset te creëeren is het belangrijk dat je probeert om jouw negatieve gedachten over geld om te zetten in positieve gedachten over geld. Schrijf dit op in een boekje of op een andere plek die je vaak tegenkomt. Dit kunnen korte zinnentjes zijn of affirmaties. Denk bijvoorbeeld aan: Ik ben het waard om veel geld te verdienen.

Praat erover en visualiseer

Wanneer je eenmaal die positieve gedachte hebt gecreëerd, dan is het belangrijk om erover te praten en het te visualiseren. Praat erover alsof het je al echt overkomen is. Stel, je wilt 5K per maand verdienen. Praat alsof je dit al verdient. Gedraag je alsof je dit al verdient! En visualiseer ook hoe het zal zijn als je dit geld eindelijk verdient. Wees er bewust van!

Hopelijk heb je wat aan deze tips en gaat het jou ook lukken om een positieve money mindset te creëeren en jouw dromen waar te maken. Meer lezen over geld? Lees dan mijn blog: Mijn mening over geld.

online boekhouder

Hi!

Ik ben Jenka. Ik help jou graag met al je vragen op het gebied van boekhouding en belastingzaken!

Instagram

Kom bij de boekhoud community!

Download het 'Grip op je cijfers'-pakket voor maar € 27!

Misschien vindt je dit ook interessant: